вторник, 28 апреля 2020 г.

ТЕНДЕНЦІЇ ПІДЛІТКОВОЇ МОДИ

Стильний підлітковий одяг - це радість для діток і черговий головний біль для їх батьків, оскільки батькам хочеться, щоб одяг для підлітка не тільки подобався йому, але поєднував собі масу достоїнств: моду і стиль, функціональність і простоту у використанні. Підлітки - це діти, які трохи подорослішали, тому у виборі одягу необхідно враховувати, що дитина ще досить мала, щоб носити дорослий одяг, але вже виросла з дитячого. Відповідно одяг для підлітків - трохи інший напрям дитячого одягу. 
Вираз свого стилю ще одна перевага одягу для підлітків, стильний одяг - не питання віку. Смак до стильному одязі потрібно прищеплювати з дитинства, тоді підлітки вже легко справляються з проблемою вибору. Елегантність і стиль завжди в моді
Про значення одягу для дорослої людини можна говорити годинами, не даремно кажуть, що зустрічають по одягу; саме по нім ми звикли оцінювати не лише смак людини, але і її соціальний статус. Дитяча мода розрахована все-таки більше на дорослих, як не парадоксально це звучить. З підлітками все набагато складніше: вони вже досить самостійні для того, щоб робити власний вибір.
Одяг для підлітка - це, в першу чергу, самовираження, можливість заявити про свою індивідуальність. І в той же час він повинен підкреслювати приналежність до того або іншого молодіжного руху. У таких випадках одяг служить ще і своєрідним знаком для «своїх». Тому тенденції підліткової моди частенько диктують не дизайнери, а популярні серед тінейджерів музичні напрями або молодіжні ТБ-канали.
Стиль одягу для підлітка дуже важливий, з його допомогою тінейджер підкреслює причетність до таких же, як він сам. Це самовираження інколи шокує батьків. Перефарбувавши волосся в чорний колір, накупивши рожевих кофтин, п'ятнадцятирічна дівчинка несподівано заявляє батькам, що віднині вона - емо. Або син, що одягнув шкіряні брюки і куртку з мільйоном заклепок, перевтіливсь тим самим у рокера.
Не варто присікати настільки екстравагантні витівки свого чада. Вже через рік його світогляд може помінятися в прямо протилежну сторону. Тому варто вибирати компромісні варіанти, які пропонує підліткам мода, такі що влаштують вас обох. Вчіться домовлятися!
Виробникам підліткового одягу доводиться найскладніше, юним модникам, що вже подорослішали, дуже складно догодити. Цього літа дизайнери пропонують декілька основних напрямів літньої підліткової моди. 
Один з них - прагнення максимальне наблизити тинейджера до живої природи. У одязі переважає фермерський стиль, що відображає внутрішню гармонію і єднання зі світом, пізнання себе. Тут переважають дуже об'ємні широкі штани, вільні майки і футболки.
Ще один напрям підліткової моди - поєднання непоєднуваного: дорогі і дешеві тканини, треш і гламур. Одяг: завжди на гребені тинейджерської моди джинси, денім на взутті і сумках, аксесуари - брилки, підвіски.
Наступна тенденція підліткової моди - прагнення до зручності у всьому, основний акцент робиться на простих речах. Це елементи рокерского стилю, безрозмірність, яскраві принти на одязі і сумках.
В наші дні підліткова мода досить всіляка. Широченні реперські штани "на стегнах", з яких виглядає нижня білизна, - дорослому це вбрання здасться просто немислимим. Але підліток в 12-13 років, погодьтеся, вже має право на свою думку. Тому не варто нав'язувати йому своє розуміння стилю, тинейджерський вік проходить швидко, а доросла мода нікуди від нього не втече.
Підлітки – це особлива категорія споживачів модного одягу. Іноді дуже важко і практично неможливо зрозуміти їх, і догодити їхнім смакам. Мода для підлітків – ці смаки часто мінливі й підпадають різним зовнішнім впливам. І тільки мода може приручити й впорядкувати цей процес.
Ще кілька років тому підлітків називали «Покоління MTV» через явне наслідування музикантам і співакам з каналу MTV. Зараз ця тенденція не така явна і теперішніх підлітків частіше називають «Покоління Х» – просунуті або поліпшені.
Якому одягу віддає перевагу молоде покоління «просунутих»? Перш за все, це можливість самовираження в поєднанні зі зручністю. Одяг повинен бути і в міру яскравим, барвистим, й одночасно зручним і практичним. Хоча останнє не завжди важливо. Якість одягу теж має бути на висоті. Іноді важлива наявність клейма відомого визнаного виробника. Деяким це вселяє впевненість і забезпечує певний статус.
У моді для підлітків у їх манері одягатися проявляється декілька стилів у залежності від інтересів і пріоритетів. Якщо юне створіння належить до якоїсь субкультури або молодіжній групі, то це вплине і на стиль одягу. Прихильники певної субкультури виглядають приблизно однаково і в них своя мода. Це може бути готичний стиль, емо, хіпі, панки та ін. Дівчата і хлопці з однієї субкультури відрізняються єдиним стилем і купують одяг найчастіше в спеціальних магазинах або шиють на замовлення.
Є частина підлітків, у яких ще не сформований певний смак і стиль. Вони одягають те, що купують їм батьки. Стиль і моду для них визначають їхні батьки.
Більшість підлітків не належить до зазначених вище категорій і можуть одягатися відповідно до свого смаку, моди, обмежуючись лише своєю фантазією і матеріальними можливостями батьків.
У загальній тенденції моди для підлітків у нинішньому сезоні – це різноманітність, розкутість і феєричність, підкреслення індивідуальності й екстраординарності, сплеск яскравих тонів у поєднанні з блідими фарбами. Гармонія блиску, шику і природних відтінків. Допускається деяка схожість у стилі одягу, але обов'язково повинен бути присутнім якийсь особливий відмінний елемент, якого більше немає ні в кого, що підкреслює індивідуальність. Особливо це стосується дівчат.
Для хлопців усе ще в моді наслідування реп-музикантам – це широкі й довгі до землі джинси, кросівки або потерті кеди з широкими яскравими шнурками і так звана «кенгурушка» – кофта з капюшоном блідого кольору з різноманітними, іноді лайливими, написами іноземною мовою. Обов'язковий атрибут – бейсбольна кепка з козирком набік, теж може бути в дірках або затерта.
Якась відмінність у моді для підлітків нинішнього сезону – це поява тенденції до класичного стилю. Модні строгі костюми і однотонні сорочки світлих кольорів. Але і тут не обходитися без родзинки. Це може бути якась особлива краватка з зображенням персонажа з дитячих мультфільмів. Або футболка з малюнком покинутого будинку в передмісті Амстердама. Модно помірне поєднання не поєднуваних елементів, наприклад, класичний костюм і кеди з футболкою. 
Усе ще модні джинси, але не просто потерті сині або темних відтінків. У нинішньому сезоні – мода на джинси з різнокольоровими вставками з іншої тканини, подвійні або потрійні талії, занижена матня, протерті дірки, безліч кишень і металевих дизайнерських елементів.
Питання модного одягу для дівчат набагато більш складне і комплексне. Для дівчат-підлітків мода особливо різноманітна і не обмежена вузькими тенденціями. Тут величезне поле для прояву індивідуального стилю. У нинішньому сезоні для них – мода на різноманітність, гармонійне самовираження у відповідності з власним стилем. У моді «брендування» джинси блідо-рожевого або бежевого кольору, прикрашені напівкоштовним камінням, узорами і вставками з іншої тканини і металевими вставками. Джинси із заниженим поясом виходять з моди.
Секрет моди для підлітків полягає в досягненні гармонії – грамотному поєднанні індивідуальних природних даних, стилів і відтінків одягу так, щоб все виглядало, як єдиний ансамбль, і підкреслювало оригінальність.
Експериментуйте, пробуйте різні поєднання відтінків і стилів, розвивайте свій смак. Нинішня мода для підлітків саме така, її суть – у імпровізації та усуненні всіх стереотипів і обмежень, у прагненні до гармонійного вираження своєї індивідуальності. Як казав відомий класик: «Все в людині повинно бути прекрасним: і обличчя, і одяг, і душа, і думки».

Комментариев нет:

Отправить комментарий